Osnovci ne informisani

U Britanije je vrseno istrazivanje medju osnovcima,koje je pokazalo da su knjizevni klasici nestali,a da se deca vise interesuju za savremene bestselere.

60%ucenika nikada nije culo za knjigu Zila Verna “20.000 milja pod morem”,a cak cetvrtina njih je mislilo da je rec o nekoj pesmi “Bitlsa”:).

16% je znalo da je Mobi Dik kit,dok je 40% bilo potpuno uvereno da je rec o nekoj pop zvezdi.:).A na pitanje ko je Fagin lik iz “Olivera Tvista”,17% je reklo da se radi o fudbaleru Mancester Junajteda.:)

Ali ne samo  to,vise ucenika se pohvalilo da je procitalo autobiografiju Dejvida Bekama,a skoro polovina je citala knjige o Hariju Poteru.

 

P.S Sto se i nase dece tice i oni dosta toga ne znaju,knjige skoro i da ne citaju,samo ih interesuje face,telefoni,materijalne stvari…bas steta sto vecina ne ulaze u decu na pravi nacin.

Comments (13) Posted to Zabava 01/31/2010 Edit

Vodka kao rikvizit

Nemacki glumac je zeleo da se uzivi u ulogu ruskog pijanice, u predstavi “Moskva-Petuski”.To bi naravno sve bilo sjajno da nije pio vodku na sceni umesto vode.I tako predstava je uredno tekla,publika je bila odusevljena njegovom glumom,sve dok glumac nije poceo da zaplice jezikom,tetura se i na kraju se i onesvestio na sceni:).Uprava pozorista time bas i nije bila odusevljena pa su ga opomenuli da ako zeli da nastavi da glumi u ovoj predstavi,da na sceni iskljucivo koristi vodu:)Sta ce covek,kada se uzivao i zeleo da docara pravo pijanstvo,mozda je to bilo interesantno publici,ali pravila se trebaju postovati:),a i izgleda da mu alkohol bas skodi:)

Comments (8) Posted to Zabava 01/30/2010 Edit

«Prethodni   1 2

Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds