Uzbudljiv ljubavni roman

 

Preporučujem...

 

 

 


Roman o bračnim predumišljajima i požudama.

Uzbudljivije od Agate Kristi, senzualnije od Andrea Žida.

Sve vrste perverzija, etno-erotsku manipulaciju i opscene zločine u zapletu koji nadmašuje tehniku Agate Kristi i senzualnost Andrea Žida, Isidora Bjelica, svojim superiornim stilom pretvara u jednu od najromantičnijih ljubavnih priča ikada ispisanih na uzavrelom pesku Afrike.

Roman Ljubav u Tunisu, rađen na nekoliko narativnih nivoa, istovremeno otkriva tajnu seksualnu biografiju Oskara Vajlda i Andrea Žida, autorkine najskrovitije lične seksualne fantazme i najgolicavije bračne pikanterije. Tu, u fatamorgani egzotične, orijentalne Afrike, svaki čitalac će pronaći odgovor na pitanja šta je to strast, šta ljubav, a šta porok.

 

Comments (4) Posted to Moja biblioteka 12/20/2011 Edit

Literatura za trudnice

 

Prvu knjigu koju sam dobila kada je trudnoća potvrđena, bila je od moje tetke, a zove se

BEBA

trudnoća, porođaj i nega bebe sa posebnim osvrtom na dojenje

Autori su Zorica Stošić i Dragana Perić

S obzirom da su domaći autori u pitanju mogu da približe trudnicama i budućim majkama, onako kako se kod nas mnogo toga i primenjuje. Knjiga nije obimna , ali sažete su najosnovnije stvari koje mnogo znače kada idemo ka nečem još uvek nepoznatom.

 

Drugu knjigu koju sam dobila od moje drage mame, je mnogo dobraLaughing. Možete je naći u Laguninim knjižarama.

Knjiga se zove RADOST TRUNOĆE od autorke Tori Krop.

I ako je strani autor u pitanju, knjiga je prepuna interesantnih i dobro razrađenih tema. Napisala ju je žena koja je porađala druge žene, koja im je vodila trudnoće i koja je i sama majka. Ova knjiga nije namenjena samo za buduće majke, nego i za buduće očeve, u većini delova knjige postoji KUTAK ZA TATELaughing, tako sam jedno jutro kada sma se probudila zatekla svog muža kako čita ovu knjiguLaughing, ali ne samo kutak za tate nego i sve ostalo.

 

 

 

 

 

Comments (9) Posted to Moja biblioteka 10/04/2011 Edit

Za opuštanje preporučujem...

The Times

... prekrasan roman, tajanstven, natopljen atmosferom... koji otkriva pojedinosti nastajanja slika... zaista čarobno iskustvo.

 

Comments (0) Posted to Moja biblioteka 08/07/2011 Edit

Preporučujem...

Ivana Kuzmanović-Lemurova ljubav

  On je uspešan biznismen, oženjen i otac dvoje dece. Ona je uspešna pevačica, koju bi svi beogradski klubovi voleli da angažuju. U ovoj dramatičnoj ljubavnoj priči, tako vešto vođenoj da briše granicu između fikcije i stvarnosti, oslikava se ljubav u doba tranzicije. U tim vremenima, veza Igora i Une proživljava sva lepa i bolna iskušenja, dok ni jedno ni drugo nisu još raskrstili sa demonima sopstvene prošlosti...
Lemurova ljubav je sinonim za ekstremna osećanja, za radost i bol koja nam ona prouzrokuju.

I mudrost koju bi ja izdvojila iz ove knjige je:''Dani sreće i radosti su prijatni i pružaju nam mnogo zadovoljstva. Ali dani patnje su ono što nam omogućava naš lični razvoj. Nemojte protraćiti svoju patnju!''

 

Ivana Kuzmanović-Manje od tri

Glavna junakinja Una odlučuje da prekine višegodišnju samoću, koja je usledila nakon bolnog razočaranja i iznenadnog prestanka ljubavne veze. Patnja kroz koju je prošla otkrila joj je nove dubine, a neograničene mogućnosti pojavile su se kada je nestao strah od bola. Porasla je Unina sposobnost da daje i prima i zato nije nimalo čudno što je u svoj svet privukla Filipa, osobu sa vrlinama koje do sada ni kod jednog muškarca nije otkrila. Najljubavnija ljubavna priča mogla je da počne (doduše ne bez prepreka) opovrgavajući staro verovanje da su „sve prave ljubavi tužne“.

 

I mudrost koju bi i iz ove knjige izdvojil je:''Ljubav ne možeš osetiti dokle god se plašiš bola, dok svoju ranjivost ne pretvoriš u snagu, a strah u poverenje!''

 

 

 

Comments (4) Posted to Moja biblioteka 06/11/2010 Edit

Knjige...

 Druga zena

 

Tanja je samostalna, obrazovana, snalažljiva i veoma privlačna žena kojoj polazi sve za rukom osim da pronađe ljubav svog života. A onda, kada se konačno i to dogodi, kada pronađe partnera koji joj u svemu može biti ravnopravan, dolazi do sunovrata. Bajke ipak nisu moguće u stvarnosti i snovi koje budni sanjamo traju samo tren. Ta gotovo savršena žena postaje u svojim očima bezvredna, nesigurna, uplašena, ružna. Ona je za sve i svakoga druga, poslednja, nebitna.


Zvuči li vam ova priča poznato? Šta je to što snažnu, savremenu ženu može pokolebati i u potpunosti je uništiti? Odgovora ima više nego što naslućujete a Druga žena ih svakako otkriva.


Ova priča o padu i putu ka ličnoj slobodi glavne junakinje, o njenoj borbi da ponovo otkrije sebe i prevaziđe sve tabue, predrasude i prepreke koje joj okolina celog života nameće, izvanredno je delo o stvarnosti u kojoj žene danas žive. Izuzetno živopisni i verno formirani likovi uvlače nas u svet intriga, strasti, sujete i samoprekora. Druga žena iznenađuje svojom pronicljivošću i beskompromisno se obračunava sa našim slabostima i najskrivenijim emocijama.

 

Neizlečiva ženska sujeta podrazumeva ogledanje u očima drugih žena. To je taj usud nedostatka neiskvarene prave ljubavi koji ih neprestano prati. Sve bi volele da budu jedine, nezaboravne, fatalne i neponovljive – nikako druge. Malo im je što je njihov muškarac samo zbog njih promenio svoj život. Zato su stalno u paničnom strahu da bi na isto bio spreman i kada se pojavi neka treća, retko mlađa i privlačnija, daleko češće ona koja im ni po čemu nije ravna. Upravo o tome, iz najskrivenijih dubina ženske duše svedoči Vesna Radusinović u svom desetom romanu Druga žena, koji će zasigurno postati bestseler i ’Biblija’ muško-ženskih odnosa, kao i svi prethodni...

 Sasvim jednostavno

 

Majkl Harison je imao sve: dobar izgled, šarm, vragolast smisao za humor, bio je istinski vođa, a onda je dobio i nju, Ešli, svoju verenicu. Dok je slavio sa grupom prijatelja samo par noći pred svoje venčanje, Majkl se iznenada i neočekivano zatekao u mrtvačkom sanduku opremljen samo baterijskom lampom, erotskim časopisom, voki-tokijem i cevčicom kroz koju jedva može da se diše. To je samo zabava – sitna „osveta“ njegovih prijatelja za sve šale i smicalice koje je on njima priređivao, no zabava prestaje onog trenutka kada četvorica pijanih prijatelja poginu u saobraćajnoj nesreći nekoliko trenutaka nakon što su ostavili Majkla sasvim samog i živog sahranjenog.

Viši inspektor Grejs – i sam se boreći sa bolom zbog nestanka supruge – stiže na uviđaj kada Ešli prijavljuje Majklov nestanak. Sumnja raste kad jedini Majklov prijatelj koji nije bio na momačkoj zabavi odbije da sarađuje, a Ešlina vernost – da i ne spominjemo njenu misterioznu prošlost –odjednom je dovedena u pitanje. Viši inspektor Grejs će uskoro otkriti da je propast jednog čoveka sreća za drugog.

 

Comments (5) Posted to Moja biblioteka 04/10/2010 Edit

Knjige koje su na mene ostavile odlican utisak...

”Poslednji don” Mario Puzo

 

Poslednji don je Domeniko Klerikucio,mudar i nemilosrdan starac koji je odlucan u nameri da se njegovi potomci skrase u zakonitim poslovima,ali njegova zamisao biva dovedena u pitanje kada tajne iz porodicne proslosti razbuktaju okrutan rat izmedju dvojice srodnika.

 

“Gangster” Lorenco Karkatera

 

Roden usred tragedije i nasilja, vaspitavan u senci strašne tajne, mladi Andelo Vestijeri odlucuje da napusti svoju prošlost i svog oca. Svoju novu porodicu on pronalazi medu kriminalcima koji vladaju Njujorkom 20. veka. Tokom krvavog napredovanja od vojnika do mafijaškog šefa, susrešce se sa još brutalnijim izdajama – u prijateljstvima, u svom nemilosrdnom poslu, u ljubavi – ali na tom putu shvatice pravo znacenje odanosti, vrline odnosa sa drugim ljudima i sudbinu usamljenickog, mada mocnog života koji je izabrao.

 

Nakon mnogo godina, neprijatelja koji su iskrsavali i koji su pobedivani, ratova koji su vodeni i dobijani, stari don upoznaje napuštenog decaka kome je potreban roditelj koliko i zaštita. Time što ce uzeti Gejba pod svoje skute i poduciti ga svemu što zna, Andelo Vestijeri ce u jeseni svog života nauciti šta je vece: njegova ljubav prema decaku ili njegova potreba da bude gangster i da živi po okrutnim pravilima koja je i sam stvarao.

 

 

Bogata prica sa nezaboravnim likovima, jedinstvenim razumevanjem filozofije podzemlja i neumornim ritmom, Gangster nas vodi od doba Kumova do današnjeg sveta urbanih biznismena. Ali ovde je rec o necemu što je mnogo vece od autenticne hronike kriminala. Gangster predstavlja strašan portret borbe jednog coveka protiv svoje sudbine – i nezaboravnu snagu o jednoj porodici, jednom gradu i jednom veku.

 

 

 

“Kraljevska krv” Harold Robins

 

 

Njeno kraljevsko visocanstvo, princeza od Velsa, bila je obicna mlada zena prije nego sto se udala za prestolonaslednika i postala buduca kraljica. Njeno vjencanje predstavljalo je svjetsku senzaciju. Ali samo pet mjeseci nakon vjencanja, bajka se pretvorila u nocnu moru - princeza pocinje da strahuje za sopstveni zivot i sluti da clanovi kraljevske porodice kuju zavjeru da je ubiju... Eksplozivna prica o gnjevu ljubomore i neispunjenim zudnjama, seksualnim obmanama jednog od najmocnijih ljudi na svijetu i krvava osveta prezrene zene.

 

 

Comments (1) Posted to Moja biblioteka 02/14/2010 Edit

Svašta nešto

 

Ljubav je ušetala” Marise de los Santos

 

Kada Martin Grejs ušeta u popularan kafe u Filadelfiji koji vodi Kornelija Braun, život joj se zauvek menja. Ni ne sluti da je njena nova ljubav samo vesnik velikih promena koje slede. U meduvremenu, na drugom kraju grada, jedanaestogodišnja Kler Hobs – koju je napustila nestalna majka – krece u potragu za izgubljenim ocem. Prilikom susreta u kafeu, njen put se ukršta sa Kornelijinim i one sklapaju nemoguce prijateljstvo koje ih vodi kroz nepredvidljive struje ljubavi i života.

 

 

Prijateljice” Vesna Radusinović  

 

Nema ništa lascivnije od poverljivog razgovora dve prijateljice. O tome se obicno cuti sve dok se ne posvadaju i pocnu jedna drugu da ogovaraju, da se medusobno optužuju i svete, utvrdujuci posle godinama koja je koju zapravo izdala. Upravo od takvih malih, slatkih i prljavih ženskih tajni sastoji se novi roman Vesne Radusinovic, koji prvi put otkriva poslednji tabu i zabranjenu temu u srpskoj literaturi. Sve je izokrenuto. Žene se dokazuju jedna drugoj i posmatraju sebe ocima drugih žena, iako su apsolutno svesne da ih nijedan muškarac ne može upropastiti kao najbolja prijateljica. Tako je to svuda, pa i u lažnom srpskom visokom društvu estrade, televizije, marketinga, u kome su prijateljice daleko opasnije i od svakog pokvarenog i nevernog zavodnika, profesionalnog plejboja, politicara, kontroverznog biznismena, tajkuna, i novog bogataša.

 

 

Pazi sta zelis…mozda ti se i ostvari” Aleksandra Poter

 

Heder Hamilton ima pregršt želja. Nisu to krupne stvari – poput mira u svetu ili glavne ženske uloge u filmu sa Bredom Pitom – nego sitne, svakodnevne želje koje joj stalno padaju na pamet. S njenom srecom u životu, svesna je toga da joj se te bezazlene željice nikada nece ostvariti.

 

Sve dok jednog dana na ulici ne kupi vres od Ciganke. Njena sreca menja se iz korena. Zgodni Amerikanac javlja se na njen oglas za cimera. Pocinje da se zabavlja sa Džejmsom – savršenim muškarcem koji joj šalje cvece, sjajan je u krevetu i nema strah od toga da joj izjavi ljubav. Je li ostvarenje želja blagoslov ili kletva? Da li nas usrecuje kada dobijamo sve što želimo? U ovoj carobnoj romanticnoj komediji, Aleksandra Poter otkriva kako može da izgleda život kada nam se najednom ostvare sve želje...

 

 

“Devojak koju nisu naucili da kaze ne” Eva Ras

 

O prirodi odnosa Zapada prema jednoj maloj balkanskoj zemlji.

...snažni oniricki pasaži puni cudesnih slika

(iz recenzije Vase Pavkovica)

 

O drevnim ucenjima Tore i Kabale. Autobiografska ispovest, kriticki osvrt na politicko stanje u zemlji, spoj lirskog, epskog i dramskog. Junakinja romana Tana Gilah Perez je devojka izuzetne lepote, muzickog dara, široke kulture i ocaravajuceg nastupa. Nju svi žele, ona im muti krv, raspaljuje cula, ona ne zna da kaže ne.

Roman o holokaustu, NATO bombardovanju, golootockoj golgoti, "strašnim mestima" stradanja neistomišljenika i težnji da pojedinac u takvom pomahnitalom svetu pornade svoje mesto i otkrije svoj identite.

(iz recenzije Nikole Vukolica).

 

 

Comments (6) Posted to Moja biblioteka 02/06/2010 Edit


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds