Svašta nešto

02/06/2010

 

Ljubav je ušetala” Marise de los Santos

 

Kada Martin Grejs ušeta u popularan kafe u Filadelfiji koji vodi Kornelija Braun, život joj se zauvek menja. Ni ne sluti da je njena nova ljubav samo vesnik velikih promena koje slede. U meduvremenu, na drugom kraju grada, jedanaestogodišnja Kler Hobs – koju je napustila nestalna majka – krece u potragu za izgubljenim ocem. Prilikom susreta u kafeu, njen put se ukršta sa Kornelijinim i one sklapaju nemoguce prijateljstvo koje ih vodi kroz nepredvidljive struje ljubavi i života.

 

 

Prijateljice” Vesna Radusinović  

 

Nema ništa lascivnije od poverljivog razgovora dve prijateljice. O tome se obicno cuti sve dok se ne posvadaju i pocnu jedna drugu da ogovaraju, da se medusobno optužuju i svete, utvrdujuci posle godinama koja je koju zapravo izdala. Upravo od takvih malih, slatkih i prljavih ženskih tajni sastoji se novi roman Vesne Radusinovic, koji prvi put otkriva poslednji tabu i zabranjenu temu u srpskoj literaturi. Sve je izokrenuto. Žene se dokazuju jedna drugoj i posmatraju sebe ocima drugih žena, iako su apsolutno svesne da ih nijedan muškarac ne može upropastiti kao najbolja prijateljica. Tako je to svuda, pa i u lažnom srpskom visokom društvu estrade, televizije, marketinga, u kome su prijateljice daleko opasnije i od svakog pokvarenog i nevernog zavodnika, profesionalnog plejboja, politicara, kontroverznog biznismena, tajkuna, i novog bogataša.

 

 

Pazi sta zelis…mozda ti se i ostvari” Aleksandra Poter

 

Heder Hamilton ima pregršt želja. Nisu to krupne stvari – poput mira u svetu ili glavne ženske uloge u filmu sa Bredom Pitom – nego sitne, svakodnevne želje koje joj stalno padaju na pamet. S njenom srecom u životu, svesna je toga da joj se te bezazlene željice nikada nece ostvariti.

 

Sve dok jednog dana na ulici ne kupi vres od Ciganke. Njena sreca menja se iz korena. Zgodni Amerikanac javlja se na njen oglas za cimera. Pocinje da se zabavlja sa Džejmsom – savršenim muškarcem koji joj šalje cvece, sjajan je u krevetu i nema strah od toga da joj izjavi ljubav. Je li ostvarenje želja blagoslov ili kletva? Da li nas usrecuje kada dobijamo sve što želimo? U ovoj carobnoj romanticnoj komediji, Aleksandra Poter otkriva kako može da izgleda život kada nam se najednom ostvare sve želje...

 

 

“Devojak koju nisu naucili da kaze ne” Eva Ras

 

O prirodi odnosa Zapada prema jednoj maloj balkanskoj zemlji.

...snažni oniricki pasaži puni cudesnih slika

(iz recenzije Vase Pavkovica)

 

O drevnim ucenjima Tore i Kabale. Autobiografska ispovest, kriticki osvrt na politicko stanje u zemlji, spoj lirskog, epskog i dramskog. Junakinja romana Tana Gilah Perez je devojka izuzetne lepote, muzickog dara, široke kulture i ocaravajuceg nastupa. Nju svi žele, ona im muti krv, raspaljuje cula, ona ne zna da kaže ne.

Roman o holokaustu, NATO bombardovanju, golootockoj golgoti, "strašnim mestima" stradanja neistomišljenika i težnji da pojedinac u takvom pomahnitalom svetu pornade svoje mesto i otkrije svoj identite.

(iz recenzije Nikole Vukolica).

 

 

6 Comments Add your own

 • 1. mira kuglof  |  02/06,2010

  Odlican izbor, ali ja sam malo izbirljiva kada su knjige u pitanju. Odavno sam prestala sebe da primoravam da citam sve sto je aktuelno.
  Prva i treca su moj izbor i vrlo bih ih rado citala. Pozdrav.

 • 2. lady88  |  02/06,2010

  miro ja volim da citam svasta ne mora da bude aktuelno lep izbor

 • 3. behappy  |  02/06,2010

  Hehe, upravo citam trecu knjigu.
  Do sada nisam nesto posebno odusevljena, ali ko zna sta ce se desavati...
  :D

 • 4. pricalica  |  02/06,2010

  Ја сам попут Мире, кад су књиге у питању. мада сам некад гутала све, сада већ не, јер нема потребе. Поздрав.***

 • 5. anam  |  02/06,2010

  Nekad sam čitala sve što mi padne popd ruku.Bila sam previše iskrena i govorila kad mi se nešto ne dopada. Zgranuto su me mnogi gledali.
  Sad čitam samo šta mi se svidja, i pet para ne dam šta će ko da misli:)

 • 6. current elliott  |  05/31,2010

  komentara i saveta, zelim da pomognem mladima.

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds