Pizza na naš način:-)

 

Bilo je to onda kada ne znate šta će te za večeru, mada ovo može proći i kao doručak.

Svi gladni, izvoljevaju, frižeder skoro prazan, ali treba najbolje iskoristiti i ono što imate i pretvoriti u ne tako lošu večeru, posle svi srećni i zadovoljni.Laughing

Italijani su neprevazidjeni u pravljenju pizza, ali imam ja za njih  recept na srpski način, tj. kada nema te baš puno sastojaka kako se snaći, i da se to zove pizzaLaughing

Kao što rekoh šta god nadjete dobro je, pa čak i bajat hleb, ma kod mene se ništa ne baca.Laughing

PIZZA OD HLEBA

Za ovo čudo vam je potrebno:

-stari hleb, bajat, od juče kako god...samo da nije ko kamenLaughing

-kečap ili kuvani paradajz

-šunka pileća, ćureća po želji

-naravno pečurke ako imate, ja sam imala jednuLaughing

-kačkavalj, ali pošto ni njega nisam imala umesto toga umutila sam 4 jaja i izgnjeckala u to tvrd sir

-origano po ukusu

Priprema jednostavna...

Isečete hleb na kriške i redjate ih u već podmazan pleh.

Preko toga mažete kečap, da se lepo hleb natopi jer je bajatLaughing

Redjate šunku, pečurke...

Stavljate u rernu da se malo zapeče odozdo, nakon toga prebacuje se na gornju rešetku, preko prelijete umućena jaja i sir, ili narendate kačkavalj, još malo pečete i to je to, pizza na srpski način gotova.Laughing Prijatno!

 

 

 

 

 

 

Comments (11) Posted to Recepti 07/02/2010 Edit

Hajmo malo da se zasladimo:)

Evo slatkisa malo i kod mene,predstavicu vam dva kolaca koj sam rado pravila,i nije sto su moji ali odlicni suLaughing,izvinjavam se sto fotografije kako izgledaju nemam,ali u svakom slucaju recept je najbitnijiLaughing.

 

                Krem kolac 

 

Potrebno vam je:

-150g kokosa

-150g secera

-150g griza

-dva i po dl jogurta i jos pola case

-1 prasak za pecivo

Sve ovo izmutiti,staviti da se pece dok blago ne porumeni.Dok se to pece spremite preliv sa 1 casom vode i dve kasike secera,kada prokuva,vrelim preliti pecenu koru,nakon toga skuvati puding po zeljenom ukusu,odlican je od jagode i premazati koru,kada se ohladi seci i sladiti seLaughingOvaj kolac je jako jednostavan ,ne zhteva mnogo sastojaka,ali sladak je i odlican!

 

                       Vocni kolac

 

Za koru vam je potrebno:

-6 belanaca

-6 kasika secera

-6 kasika brasna

-1/2 praska za pecivo

Kada koru ispecete napravite fil:

-1/2litra mleka

-5 kasika secera,stavite da prokuva,a posebno umutiti 6 zumanaca sa 6 kasika secera,2 pudinga od vanile i malo hladnog mleka,kada se napravi smesa i ohladi dodati jedan margarin.

Za kolac se uzimaju jagode ili visnje(mada je odlicna kombinacija i jednog i drugog),koje se prethodno zasecere i ostave da odstoje i puste sok.Sok koje su jagode i visnje pustile se koristi da prelijemo koru koju smo ispekli,kada se to lepo natopi,redjamo jagode i visnje,mazemo fil od pudinga,i preko toga slag, pa u frizder da se stegne.Ovaj kolac moze cak biti zamena za tortu,ja sam ga pravila jednom za svoj rodjendan,svi su popadali i trazili josLaughing

 

 

 

 

 


 

Comments (7) Posted to Recepti 03/25/2010 Edit

Jednostavno,a dobro:)

Mozda ce te pomisliti kako kod mene nema niceg komplikovanog za spremanje,e pa nije takoLaughingSpremam ja i druga jela,ali u poslednje vreme sam slaba sa vremenom pa se priklanjam onome sto se moze brzo spremiti,a ipak biti ukusno.Inace ovaj recept sam videla na TV-u i odlucih  da vidim kako izgleda.LaughingKazem jednostavno skroz...

 

Jevrejska pita

Potrebno:

-4 jaja

-250g tvrdog sira

-jedna solja mleka

-2 kasike ulja

-4 kasike brasna

-1 prasak za pecivo 

 

Rernu na 200 stepeni,podmazati pleh i peci nekih 20 minuta dok lepo ne porumeni.Ostaviti malo da odstoji pa iseci! 

                                                               Prijatno!
 

Mislim da napredujem a?LaughingNe volim kada sa nekim pricam o kuvanja pa kaze "a spremas se za udaju" ili "mozes da se udajes"Laughing,pa ljudi moji valjda devojka moze da se uda i bez znanja o kuvanju naucice,mada kazu "muskarci se preko stomaka osvajaju"Laughing.Mada ne razmisljam o udaji tamo negde u 30-oj cu hahahahaha,kuvam jer mi je interesantno.U svakom slucaju moj muz nece ostati gladan pored mene, makar jeo pasulj tri danaLaughing

Comments (0) Posted to Recepti 03/18/2010 Edit

Jednostavna predjela

Kao sto sam jednom prilikom na domacicinom blogu napisala da volim da jedem slano,isto tako volim i da pravim,pre nego slatko.Pa izdvojila sam dva jednostavna recepta,pogotovo za nas mlade i tek pocetne kuvarice:)Lako i brzo se sprema,odlicno za one situacije kada se najave gosti, a ne znate cime da ih posluzite,pa evo nesto jednostavnije za takve prilike:)

 

Slane sarene oblande

 

Potrebno je:

 

-600g sunke

-6 kuvanih jaja

-4dl pavlake

-250g majoneza

-so

 

Po vasem izboru je da li ce te sunku i jaja seckati,ja sam rendala,pomesala sa pavlakom i majonezom i filovala oblande.Potrebno je da neko vreme odstoje,da bi omeksale.S obzirom da sam prvi put pravila nije bilo lose.:)

 

                                                        Prijatno!

 

 

Španska pita

 

Potrebno je:

 

-5 jaja

-150g seckane sunke

-150g sira

-100g seckanih kiselih krastavcica

-100g seckane crvene pecene paprike

-2 kasike pavlake

-1/2 solja ulja

-1 solja mleka

-2 solje brasna

-1 prasak ca pecivo

Odvojiti belanca od zumanca,kada se to umuti dodati sunku,sir,krastavce i papriku,mutiti dok se ne sjedini,dodati pavlaku,zatim ulje,pa mleko,mutiti i onda dodati brasno i pecivo.Podmazati pleh,sipati smesu i peci dok ne porumeni.

 

                                                   Prijatno!

 

Comments (4) Posted to Recepti 03/01/2010 Edit


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds