Knjige koje su na mene ostavile odlican utisak...

02/14/2010

”Poslednji don” Mario Puzo

 

Poslednji don je Domeniko Klerikucio,mudar i nemilosrdan starac koji je odlucan u nameri da se njegovi potomci skrase u zakonitim poslovima,ali njegova zamisao biva dovedena u pitanje kada tajne iz porodicne proslosti razbuktaju okrutan rat izmedju dvojice srodnika.

 

“Gangster” Lorenco Karkatera

 

Roden usred tragedije i nasilja, vaspitavan u senci strašne tajne, mladi Andelo Vestijeri odlucuje da napusti svoju prošlost i svog oca. Svoju novu porodicu on pronalazi medu kriminalcima koji vladaju Njujorkom 20. veka. Tokom krvavog napredovanja od vojnika do mafijaškog šefa, susrešce se sa još brutalnijim izdajama – u prijateljstvima, u svom nemilosrdnom poslu, u ljubavi – ali na tom putu shvatice pravo znacenje odanosti, vrline odnosa sa drugim ljudima i sudbinu usamljenickog, mada mocnog života koji je izabrao.

 

Nakon mnogo godina, neprijatelja koji su iskrsavali i koji su pobedivani, ratova koji su vodeni i dobijani, stari don upoznaje napuštenog decaka kome je potreban roditelj koliko i zaštita. Time što ce uzeti Gejba pod svoje skute i poduciti ga svemu što zna, Andelo Vestijeri ce u jeseni svog života nauciti šta je vece: njegova ljubav prema decaku ili njegova potreba da bude gangster i da živi po okrutnim pravilima koja je i sam stvarao.

 

 

Bogata prica sa nezaboravnim likovima, jedinstvenim razumevanjem filozofije podzemlja i neumornim ritmom, Gangster nas vodi od doba Kumova do današnjeg sveta urbanih biznismena. Ali ovde je rec o necemu što je mnogo vece od autenticne hronike kriminala. Gangster predstavlja strašan portret borbe jednog coveka protiv svoje sudbine – i nezaboravnu snagu o jednoj porodici, jednom gradu i jednom veku.

 

 

 

“Kraljevska krv” Harold Robins

 

 

Njeno kraljevsko visocanstvo, princeza od Velsa, bila je obicna mlada zena prije nego sto se udala za prestolonaslednika i postala buduca kraljica. Njeno vjencanje predstavljalo je svjetsku senzaciju. Ali samo pet mjeseci nakon vjencanja, bajka se pretvorila u nocnu moru - princeza pocinje da strahuje za sopstveni zivot i sluti da clanovi kraljevske porodice kuju zavjeru da je ubiju... Eksplozivna prica o gnjevu ljubomore i neispunjenim zudnjama, seksualnim obmanama jednog od najmocnijih ljudi na svijetu i krvava osveta prezrene zene.

 

 

1 Comments Add your own

  • 1. mira kuglof  |  02/14,2010

    Prve dve citala-odlicne su. Na tu temu odlican je i Dejvid Morel. Preporucujem za danas Vladavina tajnom od Marsa. Pozdravcic.

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds